Jika Robot Menyerang, Adakah Haiwan Akan Menjadi Geng Manusia?

0
1
views

Kerja pembangunan dan penciptaan robot semakin hari semakin berkembang maju. Teknologinya ternyata sudah mencapai tahap yang begitu tinggi. Hinggalah ada kerisauan apakah satu hari nanti robot akan mengatasi peranan manusia dalam menguruskan planet bumi. Malah ada yang berfikir bagaimana ya sekiranya robot yang terlalu berteknologi tinggi ini mampu berkomplot sendiri, menyalahgunakan kemampuan mereka untuk menyerang manusia semula!

Walaubagaimanapun, baru-baru ini ada sesuatu yang memungkinkan kita boleh menarik nafas lega. Kita rupanya ada ‘pihak’¬†yang berpotensi untuk menjadi ‘geng’ kita melawan robot dan mesin!

Geng kita, dari kalangan haiwan baru-baru ini telah membuktikan bagaimana ia memutuskan untuk melawan robot secara konsisten, menerusi video baru-baru ini yang telah dirakamkan oleh Steve Jurvetson dari Tesla Motors.

Jom tonton video ini :

Apa yang menarik, robot Anjing Boston Dynamics ini kelihatan diserang dengan begitu semangat oleh ‘anjing sebenar’. Ternyata, kita tidak bersendiri dalam mempertahankan diri jika robot tiba-tiba membuat onar. =)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here